• česky
  • english
  • deutch
  • rusky
  • slovensky

For Industry 2018

Setkat se s námi můžete v konferenčních prostorách veletrhu. Připravili jsme pro vás workshop na téma: Průmysl 4.0 – hrozba nebo příležitost?!

Workshop povede zkušený poradce a stratég Radomil Bábek.

Proč má stát podporovat robotizaci, když profitovat z toho bude jen několik velkých subjektů? Z dnešního pohledu se zdá, že všichni mají hradit náklady, zatímco výnosy bude inkasovat jen malá skupina podnikatelských subjektů. Lze najít řešení, aby se tento stav narovnal?

Jaký bude dopad robotizace na vzdělanost národa a kvalifikaci pracovních sil v českém podnikatelském prostředí? Jistě vznikne skupina vysoce vzdělaných odborníků, ale také je možné, že se naopak velmi rozšíří počet lidí s nízkou kvalifikací či dokonce bez kvalifikace. Proč? Prostě proto, že těch kvalifikovaných bude potřeba jen velmi málo, podstatně méně, než dnes.

Je téměř jisté, že výrazně vzroste nezaměstnanost. Jaké budou dopady na společnost? Změní se lidé, když nebudou mít potřebu ani možnost pracovat? A pokud budou použity nástroje udržení sociálního smíru, jako například rovný zaručený příjem, jak to změní chování lidí? Ovlivní to takové osobnostní rysy, jako jsou úsilí, vytrvalost, snaha, bojovnost, odolnost apod.?

Workshop se koná 16. 5. 2018 od 15 hodin a 17. 5. 2018 od 11 hodin v konferenčních prostorách Výstaviště Letňany.

Vstupenku na veletrh můžete získat zde.

Svoji účast potvrďte na email martina.vohradnikova@everesta.cz

kalendář akcí
Zanechte nám zprávu