Řízení kvality a efektivity procesů ve výrobě pro mistry a vedoucí
Linioví manažeři ve výrobním podniku mají velký vliv na úspěšnost výrobních procesů. Vzhledem k tomu, že na vedoucí jsou kladeny velké nároky v oblasti výkonnosti, efektivity i kvality práce je program zaměřený na jejich celkový trvalý rozvoj.
Obsah kurzu vedoucí pracovního kolektivu:
Kurz je sestaven podle programu s akreditací MŠMT ČR.
1. DEN
- Význam firemní strategie, poslání, vize, cílů.
- Základní struktura strategického rámce.
- Vlivy, které musí manažeři zohlednit při tvorbě strategie.
- Formy vizualizace a komunikace strategie vně a dovnitř firmy.
- Podnikatelský plán, rozpracování cílů do měřitelných ukazatelů.
- Definování úkolů pro jednotlivá pracoviště.
- Systém vyhodnocování a zpětná vazba, cyklus PDCA.
- Neustálé zlepšování metoda DMAIC.
2. DEN
- Procesní přístup k řízení firem, požadavky norem kvality, výhody a přínosy procesního řízení.
- Co je to proces, znaky procesu, odpovědnost vlastníka procesu, forma znázornění procesů.
- Druhy firemních procesů, mapa procesů, vazby mezi procesy, spolupráce procesů.
- Kde v procesech vzniká hodnota pro zákazníka.
- Popis procesu, ukazatele pro měření výkonnosti a efektivnosti procesů, hodnocení výkonnosti a efektivnosti procesů, vyhledávání úzkých míst v procesech a jejich odstraňování.
- Princip vnitřního zákazníka, definování potřeb a vědomí odpovědnosti za kvalitu.
- Kvalita v procesech, standardy, požadavky zákazníků na procesy.
- Neustálé zlepšování procesů, interní audity, benchmarking.
3. DEN
- Principy štíhlé výroby, význam a důležitost v současném řízení výroby, příklady úspěšných firem
- 7+1 druhů plýtvání
- Vyhledávání plýtvání v procesech, týmový přístup k odhalování a eliminování plýtvání
- Metoda 5S
- Štíhlé pracoviště, layout, principy uspořádání pracoviště, prostředky pro podporu efektivní práce
- Metoda Value Stream Mapping (mapování hodnotového toku)
- Řízení výroby tahem – systém KANBAN
- Metoda SMED (rychlá výměna nástrojů a seřízení po přetypování)
- Význam týmové práce v současných výrobních systémech
- Totálně produktivní údržba
- Neustálé zlepšování standardů – filosofie KAIZEN
- Vizualizace – řízení prostřednictvím vizuálních nástrojů
- Předpoklady, výhody a složitosti při zavádění principů štíhlé výroby
4. DEN
- Rozdíl mezi skupinou a týmem, znaky úspěšných týmů.
- Týmová společnost, místo týmů v organizační struktuře firmy, typologie týmů.
- Psychologické rozměry práce v týmu, týmové role, týmové normy a rituály.
- Sestavování týmu a definování jeho působnosti, vymezení pracoviště týmu.
- Nastavení komunikačních pravidel, matice odpovědnosti a zastupitelnosti.
- Vytváření standardů pracoviště, hodnocení výkonu, efektivnosti a kvality.
- Neformální vedení lidí (vedení příkladem) k výkonům a rozvoji firmy. Vedení týmu, motivace členů pracovního týmu ke spolupráci, asertivní jednání a zvládání (předcházení) konfliktům.
- Týmový přístup k neustálému zlepšování.
- Příprava efektivní prezentace a školení podporující sdílení cílů firmy, předávání informací a podávání zpětné vazby.
VÍCE INFORMACÍ